Analsex: gør dig klar til en sikker og behagelig praksis

af | dec 4, 2023 | Artikler

Denne type møde kan være meget behageligt, men det er normalt at hvis du aldrig har oplevet det før, er i tvivl og haver mange spørgsmål. Er det trygt? Kommer det til at gøre ondt? Hvordan kan jeg undgå pinlige ulykker? Det er nogle af de mest almindelige spørgsmål, så for at nyde uden frygt, er det godt at have nogle ting på det rene, inden du tager skridtet fuldt ut.

Forbered dig til analsex

Måske er et af de vigtigste råd for at være forberedt på analsex, at du skal sørge for at have analsex glidecreme. Anus producerer ikke naturligt smøring.

Start langsomt, indsæt en finger først, og indtil du kan indsætte større genstande.

Prøv at undgå at spise lige før analsex.

De ulige måderne at leve og opleve menneskelig seksualitet på, er brede og mangfoldige. For at have en sikker og behagelig seksuel praksis, er det vigtigt at få adgang til pålidelig information, der giver os mulighed for at træffe informerede beslutninger. Ligeledes skal al seksuel praksis være baseret på samtykke fra de involverede personer.

I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du har analsex uden smerter, og hvordan du forhindrer spredning af seksuelt overførte sygdomme, når du praktiserer det.

 

Hvad du bør vide, før du har analsex

Som med enhver seksuel praksis i Danmark eller rundt om i verden, kan du opleve denne type møde på samme måde, og nogle mennesker skal opleve det flere gange for at finde ægte nydelse. Det er lige meget, om du har analsex for første gang, eller om du allerede har gjort det tidligere og ønsker at forbedre oplevelsen. Det vigtige er at huske på, hvad du skal vide, før du prøver anal penetration, så det bliver et mindeværdigt minde.

Brug altid et smøremiddel til anal penetrering

Dette er definitivt noget du aldrig kan glemme, før du praktiserer analsex. Ved vaginal sex smøres skeden af ​​ophidselse, hvilket hjælper med at gøre penetrationen jævnere og mere behagelig. Men den anale lukkemuskel smøres ikke af sig selv, hvilket betyder, at for at penetrationen skal være jævn og mindre smertefuld, bør du altid bruge anal glidecreme.

Glidecreme bør ikke kun påføres analt før penetration i analsex, men også på penis eller sexlegetøjet, der skal bruges. På denne måde vil den, når den kommer ind, kunne smøre den indre del af endetarmen. Påfør produktet i den mængde, du føler er fint, indtil du mærker at området er godt smurt.

Det anbefales stærkt at bruge kondom under analsex, hvorfor det anbefales, at kondomet har ekstra smøring.

Hvis du vil starte penetration med penis, kan det være bedre at prøve andre muligheder først, for at strække og slappe af området ved anus. For eksempel med brug af sexlegetøj eller endda med dine egne fingre, og samtidigt ved hjælp af glidecreme.

Husk, at hygiejne er grundlæggende

Lad os være ærlige, en af ​​de største frygt ved analsex, er mulige ulykker. Og vi vil først og fremmest, at der kommer noget ud, som vi absolut ikke vil se, når vi har sex! Derfor er det tilrådeligt at tage forhåndstiltag, for eksempel at sørge for at tarmen er så tom som muligt inden jer praktiserer analsex. Alligevel er det godt for dig at vide, at der altid er risiko for uheld, så det anbefales altid at have vådservietter eller et håndklæde ved hånden.

Derudover er det vigtigt at rense anal området godt, før du starter. For at gøre dette kan du bruge en sæbe, der er indikeret til det intime område og undgå alle dem, der indeholder parfume, da de kan udtørre området og forårsage ubehag under seksuelle forhold.

Skift ikke til vaginal penetration uden at tage forholdsregler

Når man starter med analsex, anbefales det ikke at gå videre til vaginal sex uden først at tage nogle forholdsregler. Det er meget vigtigt at skifte kondomet og vaske alt det sexlegetøj, der er blevet brugt, og som du vil bruge igen i vaginal sex for at undgå infektioner.

Ligeledes, hvis anal penetration er blevet udført med penis, og der ikke er brugt beskyttelse, bør den ikke indføres i skeden uden at have vasket den på forhånd.

De bedste stillinger til analsex

Selvom der er mange stillinger, når man praktiserer analsex, er den mest anbefalede for begyndere den, der er kendt som doggy style. Indtrængen af ​​penis eller legetøj vil være mere direkte, og bevægelsen kan modereres meget bedre, så der vil ikke være noget problem, når du kontrollerer rytmen og ændrer den efter behov.

Hvad skal man gøre efter analsex

Selvom flere og flere par nyder at “gøre det bagfra”, fortsætter myter om, hvad man skal gøre efter analsex, og kan få os til at udføre det forkert.

Undgå anale udskydelser

Efter anal praksis er det meget vigtigt at tage et brusebad eller i det mindste bruge alkoholfrie vådservietter til at rense området og fjerne resterende seksuelle væsker og smøremidler. Vær forsigtig, et bad med vand og neutral sæbe er nok, så glem alt om de berømte anale brusere, da de kan gøre mere skade end gavn. Hvis du er kvinde, så husk at rense forfra og bagfra for at undgå at sprede bakterier til skede indgangen.

Vær forsigtig med blødning

De færreste elskere af analsex er klar over det, men det er ideelt at være opmærksom på farven på afføringen efter at have nydt denne aktivitet, da den kan advare os, hvis der er skader. Lad os huske, at der er flere meget fine kapillærer i endetarmsområdet, som kan bryde ved penetration.

Vær opmærksom på at identificere mulig afføring med en vis blødning og frem for alt, hold ikke trangen til at gøre afføring tilbage, bare fordi du tror, ​​det vil forårsage smerte. Der sker ikke noget, og det er normalt at bløde lidt. Det der imidlertid skal gøre dig opmærksom på at gå til lægen, er at have for meget blødning eller alt for uudholdelige smerter at være i stand til at få afføring, da det er tegn på betydelige skader.

Analsex kan have nogle bivirkninger, især på mænd, som ifølge en undersøgelse kunne have større risiko for at lide af fækal inkontinens på grund af anal praksis. Men det er ikke en undskyldning for at lade være med at hygge dig, for du skal simpelthen tage dig tid til konstant at træne Kegel-øvelser for at styrke bækkenbundsmuskulaturen og også dem omkring den anale lukkemuskel for at undgå disse bivirkninger.

Konklusion

Til slut, er egenomsorg og omsorg for dine seksuelle partnere og at have tilgængelig og sandfærdig information vigtige skridt for sikker og behagelig seksuel praksis. Menneskelig seksualitet udgør et bredt spektrum af oplevelser, der kan variere alt efter den enkeltes præferencer og valg.

Nu hvor du ved, hvordan du forbereder dig til analsex, vigtigheden af ​​at bruge kondom under denne praksis og den væsentlige rolle, som glidecreme spiller, så gå i gang og udforsk denne type møder og giv et strejf af noget nyt til din intimitet.